Васа Стојановић излагао у Паризу и Монте Карлу

Уметник Василије Васа Стојановић, који живи и ради у Немачкој, био је, као и предходних година, позван да излаже у Паризу на изложби "Art en Capital" у елитном салону Grand Palais-у, од 25. до 30. новембра.

Ова изложба, коју организују три велике француске уметничке организације, сваке године представља репрезентативна уметничка дела из целог света.

Већ од њене градње за изложбу 1900. године, Grand Palais представља прву адресу у Паризу за излагање дела свих великих уметника: Делакрое, Манеа, Родина, Камил Клодела, Монеа, Писароа, Реноара...

"Пресећан сам што имам част, да трећи пут заредом излажем у овом монументном салону. Велику пажњу публике привукао је мој критички рад Businessword. Композиција од сребра, где већа риба једе мању, приказује данашњи окрутни, бездушни пословни свет", каже за РТС Васа Стојановић.

Иако је изложба у Паризу трајала од 25. до 30. новембра, Василије Стојановић - Васа је одлучио да се одазове и позиву, да са неколико уметника изложи своја дела у Монте Карлу, на гала пријему и програму Nuit des Association, 29. новембра која је под покровитељством кнеза Алберта Другог од Монака.

"Поред изложбе у Grand Palais-у имао сам част да будем гост на вернисажу мојих дрегих пријатеља, сликара Микана Аничића, једног од највећих сликара данашњице, и исто тако вредног вајара Раска Маринковића, који већ дуго живе и раде у Паризу... ", каже Васа Стојановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво