Живот у стрипу

На изложби у Француском институту у Београду, стрип цртач Александар Зограф је илустрацијама и таблама представио дела која су објављивана у Француској и Италији и којима је цртајући Србију и родно Панчево, успешно представљао нашу земљу у свету.

Стрип аутори из Србије већ много година успешно стварају на иностраном тржишту. Један од њих је Александар Зограф који своје стрипове објављује у Француској од 1999. године, али је подједнако успешан и на италијанској уметничкој сцени. У Француском институту представио је део свог рада у виду табли и илустрација.

„С обзиром на то да се у већини тих сторија ја бавим неком нашом стварношћу, Србијом, Балканом кроз време и кроз предмете које сам проналазио на бувљим пијацама, рекло би се да је то прилично добро комуницирало са тамошњим читаоцима јер нису постојале неке препреке. Испоставило се да једна искрена прича о овој нашој средини, о димензији коју ми настањујемо може да буде препознатљива и јасна читаоцима који живе у некој удаљеној средини, али у којој постоји традиција кад је стрип у питању", каже Александар Зограф.

Зограф ствара, црта и илуструје на посебан, очигледно веома универзалан начин, јер његов уметнички израз разумеју свуда у свету. Изложба Живот у стрипу може се погледати до 29. марта у Француском институту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво