Словце по словце...

Веб портал "Словце" омогућава деци из дијаспоре узраста од шест година, али и одраслима, учење српског језика на даљину. На порталу се може бесплатно преузети наставни материјал на српском и енглеском језику, а ту су и аудио верзије за проверу знања. У рад "Словца" укључени су наставници српског језика из Шведске, Холандије, Италије и Србије.

Веб портал Словце (slovce.blogspot.nl) омогућава учење српског језика, а намењен је родитељима и деци српског порекла који живе у иностранству, а и свима онима који су заинтересовани за учење српског као страног језика.

"Образовни материјал, који се бесплатно може преузети са сајта, је направљен због недостатка адекватних и модерних уџбеника за учење српског језика деце у дијаспори, а у договору са наставницом допунске школе српског језика у Холандији. Овај материјал је направљен по угледу на савремене уџбенике за учење страних језика, а у складу са планом и програмом допунске школе српског језика", каже за Програм за дијаспору Драгана Мијатовић-Јовановић, аутор портала, која живи и ради у Холандији.

Материјал је прилагођен двојезичној деци, која не живе у средини у којој се говори српски језик.

"Вежбанке су тестиране код деце која су похађала приватне часове и биле су одлично прихваћене. Тренутно Словце сарађује са наставницима српског језика из Шведске, Холандије, Италије и Србије", каже ауторка портала.

Издања су подељена према узрасту за децу од 6-9 година, децу старију од 9 година и одрасле.

Блогови и остали текстови на Словцу су писани на српском и енглеском како би и странци могли да се упознају са садржајем портала.

"Словце ће радо изаћи у сусрет свима који имају занимљиве предлоге за развој сајта или желе да поставе своја издања, која су у вези са српским језиком и културом и на тај начин омогуће другима да их бесплатно користе. У циљу промовисања рада допунских школа српског језика у дијаспори, Словце ће радо објавити и текстове о раду школа, као и допунити мапу новим контактима", каже Драгана Мијатовић-Јовановић.

 

 

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар