Читај ми!

Дигитализација у БиХ

Одбор система јавних РТВ сервиса закључио је да представници јавних сервиса треба да се усагласе око техничких параметара, после чега ће бити поднет заједнички захтев за издавање трајних дозвола за земаљско дигитално емитовање, преноси портал ТеВе.

Већином гласова чланова Одбора система подржан је захтев РТРС-а да Републичка агенција за комуникације БиХ (РАК) овом јавном емитеру изда дозволу за појединачне деонице микроталасних веза. Члановима Одбора система достављен је допис РАК-а који је послат РТРС-у. Биће затражено мишљење РАК-а да ли се захтеви за дозволе за микроталасне везе морају подносити усаглашено за сва три јавна сервиса или се могу одобравати на основу појединачних захтева јавних емитера.

Одбор система тражиће да се одржи састанак са министром промета и веза БиХ којем би присуствовали председници управних одбора и генерални директори три јавна сервиса, на којем би се покушале расправити све дилеме у вези са обавезама из пројекта дигитализације и другим питањима од интереса за рад јавних сервиса.

Одбор система тражиће од Већа министара БиХ тумачење одлуке овог тела из 2010. године која се односе на дигитализацију. Интензивиран је и договорен побољшан рад и комуникација три јавна сервиса, те Одбора система.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво