Читај ми!

Иницијална мрежа

Иницијална мрежа за емитовање дигиталног телевизијског сигнала је у завршној фази. Уређаје и антенске DVB-T2 системе за ову пилот-мрежу већ је монтирало Јавно предузеће Емисиона техника и везе ЕТВ. Мрежа је такорећи технички потпуно спремна, док још предстоји веома кратак временски период у коме ће се дефинисати крајњи оквир административне природе. То практично значи да би се већ почетком следеће године могла очекивати реализација овог пројекта, тврде у ЕТВ-у.

Иницијалном мрежом биће покривен већи део Војводине, Ужице, Ваљево, Прибој, Чачак, Краљево, Крушевац, Ниш и подручје око Авале. У јуну наредне године почеће да се емитује дигитални телевизијски сигнал у једном мањем месту чије ће име бити накнадно објављено. То практично значи да ће домаћинства у том месту бити опремљена са хиљаду сет-топ-боксова које ће финансирати држава.

Вреди скренути пажњу да са пријемницима који се данас могу наћи у продаји и носе ознаку DVB-T нећете бити у могућности да примате DVB-T2 телевизијски сигнал. За такве пријемнике мораћете да докупите DVB-T2 сет-топ-боксове. Према томе, уколико се сада одлучујете за куповину телевизора, обавезно бирајте онај који има ознаку DVB-T2.

Како сазнајемо у ЕТВ-у стручњаци из консултантске куће BBC World Service Trust предложили су план коначног преласка на дигитално емитовање. Регион Авале, Црвеног чота - 1. квартал 2013. године, регион Рудник, Црни врх Јагодина, Кикинда, Сомбор, Суботица - 2. квартал 2013. године, регион Торник, Овчар - 3. квартал 2013. године, регион Цер, Маљен, Јастребац, Копаоник - 1. квартал 2014. године, регион Бесна кобила, Вршачки брег, Тупижница - 2. квартал 2014. године, регион Дели Јован - 3. квартал 2014. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво