„Галеника“а.д. убрзала изградњу треће Сигурне куће у Београду

Донацијом компаније „Галеника“а.д. убрзан је завршетак изградње треће сигурне куће у Београду.Укључивање у велику акцију РТСа, само је једна у низу иницијатива које је ова компанија подржала у протеклом периоду.

Друштвено одговорно пословање за Галенику а.д. представља сталну посвећеност етичном понашању на тржишту и континуирани допринос економском развоју, праћен побољшавањем живота запослених, њихових породица, заједнице и друштва у целини.

Галеника а.д. иде корак даље и у складу са  „Националном стратегијом развоја и промоције друштвено одговорног пословања у Републици Србији" ствара додату вредност у друштву, економији и животној средини и тиме доноси корист читавом друштву.

Такође, јасно разликујући корпоративну филантропију и просто повиновање закону од друштвено одговорног пословања,ова компанија га уклапа у целокупну пословну стратегију и на тај начин обезбеђује вишегодишњи континуитет.

Осим подршкер великом броју акција других актера, као што су локалне самоуправе и организације грађанског друштва, иницирају, развијају и спроводе и сопствене друштвено одговорне пројекте.

На тај начин, њихове акције нису стихијске, већ су део стратегије, чији најшири оквир представљају Миленијумски циљеви развоја Уједињених нација.

Из тог разлога, Галеника а.д.је највише укључена у многе области друштвено одговорног пословања: безбедност и здравље на раду, континуирано усавршавање запослених, брига о здрављу заједнице у којој послујемо, брига о младима, заштита деце, развој науке, образовања и спорта, заштита животне средине, као и промоција етичких пословних стандарда.

Квалитетном реализацијом пројеката, на директан начин промовишу и подижу свест шире друштвене заједнице о питањима друштвене одговорности.

Галеника подржава развој спорта у земљи, две године је генерални спонзор женског кошаркашког клуба „Партизан".

Акција "Очистимо Србију" коју је покренуло Министарство животне средине и просторног планирања подржана је у компанији- Галеника поклонила око две хиљаде специјалних кутија за одлагање папира здравственим и образовним установама у Београду.

Поводом светског дана белог штапа, у октобру 2010.године, у просторијама Градске општине Палилула, представник Галенике а.д.је уручио дејзи апарате најбољим слепим ученицима и студентима који су се јавили на конкурс Савеза слепих Србије.

Најстарија фармацеутска компанија помогла је и донацијом у вредности од 3.000.000 динара отварање Родитељске куће у Институту за мајку и дете "Др Вукан Чупић".

Галеника се са истом пажњом и бригом односи и према локалној заједници у којој послује. Општина Земун, има посебан значај за Галенику, с обзиром да се она од свог оснивања до данас увек налазила на њеној територији. Галеника, такође, помаже и остале институције, појединце, установе, удружења, спортска друштва, установе културе, и школе у својој локалној заједници.

Ова компанија континуирано излази  у сусрет апелима локалне самоуправе, како би живот у Земунској општини свима био много лакши. Почетком године компанија се одазвала апелу МЗ Нова Галеника и МЗ Батајница и помогла да се обезбеде новогодишњи и божићни пакетићи за најмлађе суграђане.

Основној школи за децу и омладину са оштећеним видом "Вељко Рамадановић" донирали су средства за куповину комплета интерактивне табле са свим потребним елементима за извођење наставе и на тај начин помогли ученицима да могу лакше да прате наставу и савладају потребно градиво.

КУД Бранко Радичевић из Земуна је уз помоћ донације Галенике  а.д. отпутовало на наступ у Грчкој..

Традиционално добра сарадња и помоћ пружена је КК Земун, како би се пружила шанса младим, талентованим и успешним спортистима да њихове каријере једног дана буду признате и уважаване у међународним круговима.

Стоно-тениски клуб "Младост", Удружење пријатељи деце - Земун, Друштво за церебралну и дечију парализу, Завичајни клуб Личана "Срб", такодје су неке од донација које је компанија обезбедила и на тај начин допринела развоју локалне заједнице у којој послује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво