Читај ми!

Шампион НАЛЕД-а и РТС-а

На конкурсу Националне алијансе за локални економски развој и РТС-а, град Ниш је један од пет шампиона у реформи администрације. Град је добио награду за реформу у раду центра за издавање грађевинских дозвола.

Град Ниш је један од пет шампиона у реформи администрације на конкурсу Националне алијансе за локални економски развој и РТС-а.

Град је добио награду за реформу у раду центра за издавање грађевинских дозвола.

На издавање грађевинске дозволе у Нишу се у просеку чекало годину дана. Сада је тај рок скраћен на 45 дана. Све то захваљујући просторији од 30 квадрата у којој је смештен Центар за издавање грађевинских дозвола. Ту су обједињено основне грађанске службе, катастар и службе за документацију из водовода, топлане, дистрибуције и Телекома.

Родољуб Михајловић, начелник Управе за планирање и изградњу каже да странка доласком на шалтер не мора да пише и саставља молбе, већ попуњава образац уз помоћ службеника, који су стручни и спремни да помогну и да такав захтев упути у року од пет до десет минута.

Већина грађана каже да је сада све много брже и да све завршава на једном месту, међутим и даље постаје предмети које није лако решити.

Да све може много брже, показује пример фабрике "Џонсон електрик", која је све потребне дозволе у Нишу добила за само три дана.

"Ниш је за овај Центар преузео искуства из Данске и то су урадили одлично. Сад се и друге локалне самоуправе угледају на Ниш и имаће шта да науче", каже Иван Радак, НАЛЕД.

Центар за издавање дозвола у Нишу отворен је пре тачно две године. Европска унија и град Ниш у тај пројекат су уложили око 150.000 евра.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво