Последње провере Авалског торња

Авалски торањ је завршен, сада се проверавају техничке норме, како би се са поуздано рекло да је торањ потпуно безбедан, изјавио председник Савета за изградњу торња, министар Оливер Дулић.

Министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулић изјавио је Танјугу да је Авалски торањ завршен, али да је потребно да истекну још неки важни рокови како би се са сигурношћу рекло да је торањ потпуно сигуран и безбедан.

"У овом тренутку постоји употребна дозвола, али још увек мора да истекне неколико важних рокова да бисмо бити потпуно сигурни да је торањ безбедан", рекао је Дулић, који је и председник Савета за изградњу торња.

"Ради се о комплексном објекту вишем од 200 метара, који се налази на Авали чија је надморска висина око 500 метара, са невероватним климатским и осталим проблемима, поготово током зимског периода", додао је министар.

Министар Дулић је истакао да му је драго што није вршен притисак да се пожури са завршетком радова и додао да је за одлагања свечаног отварања "крив" закон који је предвидео да морају да буду испуњене све процедуре када је реч о пуштању у употребу тако специфичног објекта као што је Авалски торањ.

Дулић је истакао да се са "предајом торња на употребу и уживање грађанима" сачекало и када је реч о лифтовима и платформама које служе као видиковац, да би се обезбедила његова потпуна сигурност и безбедност.

"Из тог разлога смо сачекали да сви тестови прођу, да будемо сигурни да је Авалски торањ сигуран и безбедан и што се тиче лифтова и платформе која служи као видиковац, да би људи најзад кренули да уживају у њему", рекао је Дулић.

"У сваком случају, он ће стојати тамо где стоји на понос свих оних који су га градили и који су помагали његовој изградњи", рекао је Дулић изражавајући уверење да ће Авалски торањ поново, као инспирација, служити генерацијама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво