Дачић и Тијанић обишли Авалски торањ

Приликом обиласка завршних радова на Авалском торњу министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио да ће Торањ бити ослонац јавног сервиса Србије. Здање ће стајати вечно као српски крајпуташ и стражар изнад Шумадије и Београда, рекао генерални директор РТС-а Александар Тијанић.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић и генерални директор Радио-телевизије Србије Александар Тијанић обишли су завршне радове на Авалском торњу.

Пре доласка на градилиште, Дачић и Тијанић имали су прилику да торањ виде и из ваздуха.

Министар Дачић је рекао да је Авалски торањ један од симбола или заштитних знакова Београда.

"Ко год долази у Београд навикао је да пре него што види Београд, види Авалски торањ. Са Авалског торња ће се видети цела Србија. Торањ ће бити ослонац јавног сервиса Србије, да будно бди над свим оним шта се дешава на територији Србије", рекао је Дачић.

Министар Дачић је истакао да су медији неопходна јавна контрола над радом власти и свих других државних органа.

Генерални директор РТС-а Александар Тијанић је рекао да су две српске владе, две градске администрације и РТС обновили здање, које ће стајати вечно као српски крајпуташ и стражар изнад Шумадије и Београда.

"Захвалан сам свима који су помогли и учествовали у овој градњи. Захваљујем свим људима у РТС-у који су учинили да Београд поново добије оно што му припада упркос свима и свему", рекао је Тијанић.

На том симболичном чувару Београда у току је постављање челичне конструкције на којој ће стајати антена са којом ће Авалски торањ бити висок 203 метра.

Радови ће бити завршени у року како би торањ могао да буде отворен 20. октобра.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво