Телетон за децу

Грађани Србије упутили су 35.000 СМС порука и око 4.300 позива у акцији Телетон на РТС-у. Средства прикупљена у контакт шоу-програму намењена су опремању дневних боравака за децу са сметњама у развоју широм Србије.

У акцији Телетон који је Радио-телевизија Србија организовала заједно са Рајфајзен банком и Народном канцеларијом председника Републике примљено је 35.000 порука грађана и 4.300 позива.

Средства која су прикупљена у контакт шоу-програму, намењена су опремању дневних боравака за децу са сметњама у развоју широм Србије.

У Телетону су учествовали Даница Максимовић, Слобода Мићаловић, Лазар Ристовски, Бранко Милићевић- Бранко Коцкица, Марија Шерифовић, Сека Сабљић, Јован Мемедовић, Танасије Узуновић, Жељко Ребрача, Расим Љајић, Зоран Кесић, Богдан Обрадовић, Љиљана Стјепановић, Бранко Станковић, Марко Аврамовић, Слободан Соро, Владимир Јелић, Душица Спасић, Наташа Нинковић, Рада Ђурић, Слађана Томашевић, Тања Петерник, Зоран Станојевић, Оливера Јовићевић и многи други.

Поред водитељског трија Дејана Пантелића, Маје Николић и Марије Килибарде, уз помоћ водитеља радијског "Буђења" Драгана Илића и Горице Нешовић, у програму су учествовали Момчило Бајагић Бајага, Кики Лесандрић и Мари Мари.

Филолошки факултет донирао је 150.000 динара.

Сарадња са Министарством рада

У акцију Телетон укључило се и Министарство за рад и социјалну политику. 

Гостујући у Дневнику РТС-а, помоћник министра за рад и социјалну политику Владимир Пешић рекао је да за потребе деце са сметњама у развоју то Министраство одваја средства, али да то није довољно. 

Као приоритете, Пешић је навео опремање дневних боравака за децу. Недостају возила, намештај, храна...

Према његовим речима, акција Телетон је веома значајна, не само у смислу прикупљања новчане помоћи него и због тога што ће подићи свест грађана, да се што више људи укључи како би дневни боравци могли да функционишу без проблема.

Пошто се често дешава да локалне заједнице немају новца за финансирање дневних боравака за децу са сметњама у развоју, Пешић је подсетио да се може аплицирати на конкурс Министарства за рад и социјалну политику, који се расписује сваке године.

Захваљујући дневним боравцима у којима упознају нове другове, стичу разне вештине и знања, деца са сметњама у развоју нису усамљена и њихов живот добија нови смисао.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво