"Телетон“ за фискултурне сале у Србији

Радио-телевизија Србије и ове године у сарадњи са Народном канцеларијом председника Републике и Raiffeisen банком, а уз подршку Министарства просвете, организује велику добротворну акцију "Телетон".

Циљ акције је опремање фискултурних сала у основним школама у Србији. Основцима широм Србије потребни су кошеви, лопте, струњаче и остали спортски реквизити. Намера организатора је да уз помоћ компанија и појединаца добре воље опреме фискултурне сале у 30 општина у Србији.

"Телетон" је осмишљен као контакт - шоу програм. У току програма (који траје 90 - 120 минута) познате личности (спортисти, певачи, глумци) одговарају на телефонске позиве гледалаца. Сваки позив или СМС порука су донација. Емисију чине музичке нумере, разговори, укључења гледалаца, прилози из основних школа којима је помоћ упућена...

На прес конференцији одржаној у просторијама Радио-телевизије Србије, представници РТС-а, Народне канцеларије и Raiffeisen банке потписали су споразум о сарадњи и позвали компаније, медије и грађане Србије да подрже акцију како би се заједничким снагама обезбедила средства за опремање фискултурних сала.

Добротворна акција "Телетон" одржаће се 6. децембра 2009, у 21:00 уз директан ТВ пренос из студија 8 и 9 на првом програму РТС-а.

Органозатори:

Радиодифузна установа Радио-телевизија Србије има посебну улогу у друштвеном, културном и политичком животу Србије. Свест о томе да је РТС као јавни сервис грађана Србије обавезан да доприноси бољем квалитету живота сваког појединца и друштва у целини, чини да та кућа у сарадњи са државним институцијама и компанијама, као и са приватним сектором, подржава неколико стотина хуманитарних акција годишње - директном организацијом, финансијски или маркетингом.

Народна канцеларија председника Републике установљена је 2004. године као служба која се бави оперативним, стручним, саветодавним и аналитичким пословима. Оснивањем канцеларије грађани су добили место где могу да потраже помоћ и заштиту својих права, а председник Републике прилику да се непосредно обавести о проблемима са којима се они суочавају. У свом раду Канцеларија настоји да иницијативама али и конкретним хуманитарним акцијама и пројектима, а у сарадњи са владиним институцијама, домаћим и међународним организацијама, фондацијама и успешним компанијама, утиче на промене у друштву и самим тим на бољи положај свих грађана Србије.

Raiffeisen банка је веома посвећена друштвено одговорном понашању и акцијама које имају хуманитарни циљ. Поред постизања највиших пословних циљева, банка је током 8 година пословања у Србији настојала да своју помоћ усмери ка оним појединцима и институцијама којима је она најпотребнија - деци и омладини, болницама, породилиштима, домовима за децу без родитељског старања, СОС селу за децу, угроженима...

Свој успех Raiffeisen банка не везује само за лидерске пословне резултате, већ и за одговорно и солидарно припадништво заједници у којој ради.

Пут до победе почиње првим голом, првим кошем, првим скоком...
Први спортски кораци праве се у сали за физичко.
Придружите нам се.
За будуће шампионе!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво