"Телетон" опрема основне школе у Србији

Потписан Споразум о добротворној акцији "Телетон", чији је циљ прикупљање средстава за опремање 30 фискултурних сала у основним школама Србије. Акција ће бити реализована на РТС-у 6. децембра у 21 час, када ће у оквиру шоу програма познате личности одговарати на телефонске позиве гледалаца.

Представници Народне канцеларије председника Републике, Рајфајзен банке и РТС-а потписали су Споразум о добротворној акцији "Телетон" чији је циљ прикупљање средстава за опремање 30 фискултурних сала у основним школама Србије.

Споразум ће омогућити деци, пре свега у неразвијеним срединама, да имају адекватне услове за физичке активности, изјавила је директорка Народне канцеларије Татјана Пашић.

Пашићева је подсетила да Народна канцеларија већ трећу годину помаже акцију "Телетон", као и многе друге у којима се промовише бољи положај деце.

"До сада смо обишли преко 400 школа, махом у руралним и неразвијеним срединама Србије, како би помогли најмлађима да имају што бољи развој", истакла је Пашићева и позвала појединце, невладине организације и комапаније да се прикључе овом и сличним пројектима.

Директор РТС-а Александар Тијанић је указао да се степен нормалности једног друштва огледа у њеном односу према деци.

Тијанић је навео да школе треба да буду оазе за децу у којима ће, поред стицања образовања, имати и простор за забаву и рекреацију.

Представник Рајфајзен банке Оливер Роегл се нада да ће будући спортски шампиони Србије направити прве кораке, управо у обновљеним фискултурним салама.

Акција "Телетон" биће реализована на РТС-у 6. децембра у 21 час, када ће у оквиру шоу програма познате личности одговарати на телефонске позиве гледалаца, а на тај начин и слањем СМС порука, биће прикупљена средства за опремање фискултурних сала у основним школама.

Током емисије биће емитоване музичке нумере, разговори и прилози из основних школа којима је ова помоћ намењена.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво