Legende - Vladimir Janković Džet

Vladimir Janković Džet je legendarni rok muzičar, a od 1978. koautor i voditelj brojnih emisija na Radio Beogradu 202 („Linija za rokenrol”, „Demo ekspres”, kao i kultne emisije Hit 202).

Rođen je u Beogradu 1946. godine. Poznat je po svom delovanju u grupama „Crni biseri", „Tunel" i „Vlada Džet Bend". Zanimljivo je da je na prvu probu „Crnih bisera" došao potpuno slučajno i postao basista. Sa ovim bendom je ispisao neke od najznačajnijih stranica rokenrola na našim prostorima, a bili su poznati i van granica nekadašnje države.

Nakon razlaza „Crnih bisera" (1980), Džet osniva grupu „Tunel", zajedno sa Ljubom Ninkovićem (gitara i vokal) i Stevom Stevanovićem (bubnjevi). „Tunel" je bio aktivan od 1980-1992. godine, a 1984. godine u grupu je došao Vlada Negovanović. Nakon kraće pauze devedesetih godina, Džet osniva „Vlada Džet Bend", sa kojom snima pet studijskih albuma. Peti album (dvostruki kompakt disk) je rok - kantri opera pod nazivom „Mlinarev sin".

Nadimak je dobio po Jet Harrisu, basisti grupe The Shadows. Džet je jedan od najvećih diskofila i poznavalaca muzike u Srbiji sa kolekcijom od oko 25.000 nosača zvuka, i svakako jedna od najkultnijih ličnosti naše rok scene. Skuplja i gitare. Autor je autobiografije „Godine na 6".

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво