Pop-rok azbučnik - Kanda, Kondža i Nebojša

Grupa Kanda, Kodža i Nebojša (KKN) je osnovana 1991. godine u Beogradu. Prvu postavu su činili Oliver Nektarijević (vokal), Vladislav Rac (bas-gitara), Rastko Lupulović (električna gitara) i Stevan Dimitrijević (bubanj). Neobično ime je simbioza arhaizama Kanda (valjda) i Kodža (mnogo), a Nebojša je ime jednog dečaka, komšije tadašnjeg člana benda.

Njihov prvi album „Guarda Toma!" iz 1996. je mešavina studijskih i snimaka sa koncerata održanih tokom 1995. godine u Domu omladine, KST-u i klubu Bitef. Zabeležena je autentična energija i živost koncertnih nastupa benda KKN, a najveći hit sa ovog albuma je postala pesma „Priroda". Ubrzo, Rastko Lupulović odlazi iz benda i monaši se u manastiru Dečani.

Sledeće godine bend objavljuje da prestaje sa radom a oproštajni koncert održan je 11. maja 2001. u bašti SKC-a. A onda 2003. godine, Nektarijević okuplja novu ekipu muzičara u sastavu: Nenad Pejović (gitara), Nikola Novaković (gitara) i Branislav Dragović (bas), ali zadržavaju ime grupe. KKN snimaju novi album i izdaju ga 2005. godine, pod nazivom „Prekidi stvarnosti" za PGP RTS i nastavljaju sa studijsko - koncertnim radom. Slede albumi: "Deveti život" (2008.), „Manifest" (2011.), „Volja za noć" (2014.)...

Do sada su snimili 9 albuma, nastupali su i nastupaju širom regiona, a uskoro će obeležiti 3 decenije postojanja.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво