Legende - Dušan Duda Bezuha

Dušan Duda Bezuha, gitarista i kompozitor. Već sa trinaest godina je svirao u jednoj od najpopularnijih beogradskih grupa „Tilt“ sa Dejanom Cukićem, Nenadom Neletom Stamatovićem, Miroslavom Cvetkovićem Cveletom, Predragom Jakovljevićem... Ovaj bend je neko vreme nastupao kao prateći bend Branka Marušića – Čuture. Član legendarne grupe „Suncokret“ postao je 1976. godine a sa njim je, pored Bore Đorđevića, jedno vreme u bendu bio i Ivica Vidović Vd.

Kao studijski muzičar, aranžer i producent, aktivan je od 1979. godine. Radio je na albumima velikog broja eminentnih muzičara od kojih su neki: Bajaga i Instruktori, Alisa, Bebi Dol, Viktorija... Godine 1991. počinje studijsku i koncertnu saradnju sa Đorđem Balaševićem koja je trajala 17 godina.

Bezuha piše pozorišnu i filmsku muziku. Tokom 1998.godine sa Vladom Divljanom je radio muziku za film „Tri palme za dve bitange i ribicu" koja je objavljena i kao istoimeni album. Učestvovao je i u satiričnom kabareu „Ja pevam svoj bluz" sa Goranom Sultanovićem i Aleksandrom Grujićem. Nastupao je i često sarađuje sa Kornelijem Kovačem.

Saradnju sa beogradskim bluz bendom Zona B započeo je krajem devedesetih, a sa njima nastupa na koncertima širom regiona i snima studijske albume.

Bezuha je snimio i dva instrumentalna solo albuma : „Tamo gde spava Sreća" (1994), i „Kao ja" u izdanju PGP RTS 2006. godine.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво