Legende - Srđan Gojković - Gile

Srđan Gojković Gile rođen je 8. Aprila 1961. godine. Otac mu je radio na Radio Beogradu pa je od najranijeg detinjstva učio o muzici i rado je slušao njegove ploče: Beatlese, Rolingstonse i Aretu Franklin. Pred sam kraj škole počeo je da svira bubnjeve i ozbiljnije se zainteresovao za muziku.

Aktivnu muzičku karijeru započinje osnivajući svoj prvi bend „Hipnotisano pile", u saradnji s Vladom Divljanom a 13.1.1980. godine zajedno sa Ljubomirom Jovanovićem i Ljubomirom Đukićem osniva grupu „Električni orgazam".

Godine 1981. grupa „Električni orgazam" zajedno sa grupama „Idoli" i „Šarlo akrobata" snima LP „Paket aranžman". Nakon toga dobijaju priliku da snime samostalno svoj prvi album.

Uz više od 20 albuma grupe (uključujući lajv izdanja i kompilacije), frontmen Srđan Gojković Gile je objavio i solo album „Eto, sad vidiš da može" 1989. godine, autor je muzike za filmove „Crni bombarder" i „Kako je propao rokenrol", kao i izuzetno popularnih albuma rok muzike za decu koje je uradio u saradnji sa Vladom Divljanom : „Lutka koja kaže NE", „Rokenrol bukvar" i „Rokenrol za decu".

„Električni orgazam" je u 40 godina karijere ostavio neizbrisiv trag u rok muzici, a proslavu jubileja planiranu za 2021. godinu bend će pred publikom obeležiti serijom koncerata u regionu čim to aktuelne okolnosti dozvole.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво