Pop-rok azbučnik - Orthodox Celts

Grupa „Orthodox Celts” osnovana je 1992. godine u Beogradu. Specifična je po tome što izvodi tradicionalnu irsku muziku, u kombinaciji sa rok elementima. Uprkos nespecifičnom muzičkom pravcu koji neguju, ovaj bend je zadužen za odlične svirke ispunjene energičnim zvucima i sjajnu atmosferu na mnogobrojnim koncertima. Svojim muziciranjem nalaze se na samom vrhu domaće rok scene i motivišu rad mnogih mladih bendova u regionu.

Prvi album, koji je počivao isključivo na standardima irske folk muzike, pod istoimenim nazivom grupe „Orthodox Celts" („Take it or leave It"), izdat je 1994., a reizdanje ovog albuma, uključujući i šest bonus pesama, objavljeno je 2001. godine.  Na njihovom drugom albumu, „The Celts Strike Again" (1996), pored obrada irskih tradicionalnih pesama, objavljuju i autorske kompozicije. Na taj način se predstavljaju i na albumima: „Green Roses" (1999) , „A Moment Like the Longest Day" (2002), „One,Two... Five" (2007).

„Orthodox Celts" su održali više koncertnih turneja širom Evrope, a aktuelnu postavu benda čine: Aleksandar Petrović - Aca Seltik (vokal i frontmen), Dejan Lalić, Dušan Živanović, Vladan Jovković, Dejan Grujić, Nikola Stanojević i Dragan Gnjatović. Svake godine, velikim koncertom posebno obeležavaju dan Svetog Patrika.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво