Читај ми!

„Dedina garaža” – oaza humanosti i lepog detinjstva

Da se lepše odrasta uz podsticaj, a ne rešavanje svega umesto deteta, dokaz je „Dedina garaža“ u Nišu, jedinstveno mesto na kom se svake nedelje rađa i podstiče dečja kreativnost.

Pre skoro deset godina, bračni par Nina i Milan Spasić osmislili su radionice za pravljenje igračaka, učenje raznih praktičnih i umnih veština, druženje. Stotine sati ispunjene uživanjem u pravljenju raznih predmeta i posmatranju kako stvari funkcionišu su iza njih, a deca dolaze i iz raznih gradova Srbije da bi u Dedinoj garaži telefone i kupovne igračke zamenila kamenčićima, šrafovima, letvicama, lepkom, bojama, koji će postati njihovo unikatno delo i igračka koja će ih podsećati na lepotu stvaranja. Kako sve ovo funkcioniše danas, pitali smo Ninu Spasić, inače diplomiranog pedagoga, a pričala nam je i o novoj inicijativi koju pokreću u saradnji sa Gradskim udruženjem za pomoć osobama sa autizmom u Nišu.
Od 14 časova slušamo singlove i pesme sa albuma koje su objavljene na današnji datum, ili one koje podsećaju na rođendane muzičara. Tu je i pola sata muzike iz Srbije i regiona, slušaćemo i priče o poznatim pesmama, ali i one koje su trenutni hit. Pratimo i gužve u saobraćaju i druge aktuelnosti. 

Emisiju vodi Kruna.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво