Читај ми!

„Ali, znaš, ti ćeš da se udaš, šta će tebi bilo šta odavde?”

Ćerkama (pa i sinovima) koje odrastaju u porodici u kojoj ljubav nije uslovljena time da li je neko muško ili žensko, teško je da zamisle da neki roditelji vrše pritisak da se sestra odrekne nasledstva u korist brata, muškog naslednika.

Ovakav način pravnog uređenja najbliže porodice, uveliko je prisutan i u ovim decenijama nakon što je pravo nasledstva omogućeno i toj polovini populacije. Već oko pola godine traje kampanja Ženskog udruženja kolubarskog okruga (ŽUKO) „Koliki je moj deo?” tokom kojih se desetine žena ohrabrilo da podeli svoju priču o gubitku i prinudnom odricanju od nasleđivanja kuće, a još toliko ih se javilo za pravnu pomoć koju mogu da dobiju od ovog udruženja. Kako mladi ljudi menjaju ovu situaciju, kada se i njima slično može desiti? Udruživanje je odgovor, a njega nudimo od 13 časova. Iz ŽUKO nam u goste dolazi Katarina Ranković, i pričamo o najupečatljivijim pričama koje su dobili, o tome šta zakon predviđa kao zaštitu od izopštavanja iz nasleđivanja, koji pravni termini prave veliku razliku, a odgovaraće i na vaša pitanja. 

Emisiju vodi Kruna Pintarić.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво