Читај ми!

Hitna pomoć za Hitnu pomoć

Na skoro 40 odsto teritorije Srbije nisu organizovane adekvatne službe hitne pomoći, što znači da više od milion stanovnika nema pristup hitnoj zdravstvenoj zaštiti odgovarajućeg kvaliteta.

Jedinstveni zakon, opšti pravilnik za sve hitne službe i celovit protokol ne postoji, a to utiče i na efikasnost i kvalitet rada u urgentnoj medicini, na kraju i na pacijente. Grupa zaposlenih u službama hitne pomoći u Srbiji i Pokret „Pravo na život - Meri” predstavili su Predlog Zakona o hitnoj pomoći koji čeka svoju sudbinu nakon što je predat Narodnoj skupštini. Šta bi uredio ovaj zakon, šta u nadležnom ministarstvu kažu o ovoj temi, a šta zdravstveni radnici i inicijatori predloga, pričamo od 13 časova.
Do 16 sati, tu su i druge, uglavnom muzičke teme; rođendani albuma, singlova i muzičara, noviteti sa svetske muzičke scene, rubrika Priče o pesmama i pola sata muzike iz Srbije i regiona. Naš reporter pratiće popodnedne gužve u saobraćaju na beogradskim ulicama. 

Emisiju vodi Kruna Pintarić. 

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво