Ne postoje glupa pitanja?

Da bi ohrabrili đake da budu aktivni na času, nastavnici često upotrebljavaju izreku u kojoj se kaže da nema glupih pitanja, samo odgovora.

Doduše, teško da će učenik pitati: „A kolika Vam je plata?” ili „Jeste li oženjen/udata? Što ne?” ili neko slično pitanje koje preko jezika prelomi svaki drugi rođak i poznanik na slavi ili sličnom okupljanju.
Zašto imamo potrebu da „proveravamo” intimne detalje nečijeg života? Zašto smatramo da smo dovoljno „stručni” da ocenimo da li je neka tuđa lična odluka kvalitetna ili ne?
I, zaista, zašto nas zanima koliko ima ispita do kraja, koliko dece i kada neko planira, zašto je neko smršao ili se ugojio? Kako na ta pitanja odgovoriti i može li se pomiriti svet poluvoajerskih anketara i onih koji drže do privatnosti? O ovoj temi pričamo s vama do 14 časova, a posle toga se okrećemo muzičkim temama. Tu je i rubrika Tek da se zna, o jednom neobičnom keksu iz Italije i jednom prelepom podvigu porodice iz Kanade. 

Emisiju vode Miodrag i Kruna.

Летња башта Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво