Читај ми!

Gejming svet – zabava ili destrukcija?

Ako se uzme u obzir da čak jedna trećina svetske populacije igra video-igre, onda su one veoma ozbiljan fenomen, u čijoj je osnovi iskonska potreba za igrom. To je način korišćenja slobodnog vremena koji nas čini srećnim.

U današnje vreme, najčešće oni koji ih ne igraju, za video-igre kažu da su nezdrave, opasne i destruktivne. Najnovije studije govore o tome da umereno igranje video-igara podstiče kreativnost, razvija periferni vid i poboljšava pamćenje. A kako više nisu samo zabava i kako na njima oni umešniji, mogu da zarade pravo bogatstvo, Fakultet dramskih umetnosti rešio je da otvori studijski program za istinske ljubitelje video-igara. Gde je granica između zabave i zavisnosti? Kako i da li nam odlazak u virtuelni svet može pomoći u razvoju nekih novih sposobnosti? To su samo neka od pitanja za naše sagovornike iz različitih oblasti. 

U nastavku emisije selimo se u muzički virtuelni svet. Uz domaće i pesme iz regiona, lakše ćete izgurati realnost sa beogradskih ulica, na kojima je i ovog popodneva naš reporter Jovana Zec. 

Voditelj Milena Milićević

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво