Alergije kod dece i fleksibilnost jelovnika

Alergije, prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, mogu da se jave bilo kad, na bilo šta.

Nakon često komplikovanog a neretko i skupog utvrđivanja šta je uopšte uzrok preterane reakcije imuniteta, počinje priča zvana „nismo razmaženi, stvarno nam smeta”. Da li se u predškolskim i školskim ustanovama jelovnici prilagođavaju ovakvim pojedinačnim potrebama (bez mleka, jaja, orašastog, glutena itd)? Da li ih razumemo kao pomodarstvo ili kao našu „zdravstvenu različitost”? Koliko znamo o alergijama, kakva je dijagnostika danas, kakvi pogledi na to u društvu? Snežana Šundić Vardić, autorka knjige za decu „Moje alergije” i sajta „Alergija i ja” udružila se sa stručnjacima da bi što više informisala, približila i normalizovala odnos društva i institucija prema ovom poprilično čestom zdravstvenom problemu. Snežana je gost Dvestadvojke od 13 časova.

Imuni sistem u nastavku optimizujemo dobrom muzikom, uz osvrte na muzičare koji su učinili nešto važno na današnji datum - rodili se, objavili popularan album ili singl, održali koncert za pamćenje... Pored toga, tu je i „mini-svirka” muzičara iz Srbije i regiona, noviteti sa svetskih top lista, priče o pesmama ali i o drugim važnim stvarima za ugodno popodne.

Emisiju vode Jelena Knežević i Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво