Читај ми!

Kako se tokom leta menja naša kuhinja?

U danima smo kada je crveni meteo-alarm svakodnevna pojava. To se, osim na naše oblačenje i na upotrebu klima-uređaja, odražava i na našu ishranu.

Najveće temperature padaju najteže ljudima sa viškom kilograma, pa smo razgovarali sa Nikolom Živkovićem, polaznikom kursa zdrave ishrane koji nam je ispričao kako se njegova nutricionistička šema menja u danima leta. Da li pije više vode i koliko je to važno? Salate i posni slatkiši mogu da zamene tešku hranu ili je to samo mit? Prilagođavanje hrani na letovanju je jednostavno ili problematično?

Osim hrane, leti naše telo prilagođavamo i toplim napicima a ovoga puta se bavimo kafom. U tom cilju naš gost u studiju biće Bojan Đorđević, jedan od najpoznatijih stručnjaka za ovaj mnogima, omiljeni napitak. Bojan je autor knjige o kafi, organizator Festivala kafe na Vračaru, tvorac izložbe slika srpskih boema urađenih od soca kafe, a uspeo je da uđe i u „Ginisovu knjigu rekorda". Kako je to uspeo saznaćete u današnjem izdanju „Letnje bašte".

Voditelji: Jelena Knežević i Miodrag Stošić

Летња башта Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво