Читај ми!

Kako društvene mreže utiču na naš mozak?

U Srbiji je sprovedeno prvo istraživanje o uticaju društvenih mreža na mozak korisnika.

„Iza svakog skrola ili lajka ispitanika stoji ekstremno osećanje sreće - euforija. U njihovim moždanim talasima je zabeleženo ushićenje i uzbuđenje, velika posvećenost sadržaju, uz mali zamor mozga - takozvana „savršena oluja” koje često nismo svesni ili to sebi ne želimo da priznamo. Neurostudija je pokazala i da je mozak ispitanika, za vreme dok su bili na Instagramu i Fejsbuku, negativno reagovao na telefonski poziv ili neadekvatan oglas odnosno spozorisani post, budući da nam ovi sadržaji, ukoliko nisu kreirani u skladu sa našim interesovanjima, prekidaju evidentno zadovoljstvo korišćenja društvenih mreža. Da bi se održao nivo hormona sreće koji nastaje dok se koriste društvene mreže, mi ćemo želeti da što duže ostanemo tamo gde nam je lepo, a tako se kreira zavisnost.”, stoji u ovom istraživanju koje vam predstavljamo u emisiji, a koje je realizovala Direct Media United Solutions.

U nastavku emisije podsetićemo vas na važne događaje u pop rok istoriji koji su dogodili na današnji dan. Tu je i pola sata rezervisanih za domaćicu, muziku iz Srbije i regiona, priča o jednoj pesmi i niz aktuelnih zanimljivosti i važnih informacija. 

Sa vama je Jelena Knežević.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво