Tate, mame i porodiljsko odsustvo

Osnivanje porodice i odgajanje dece različito je širom sveta; počevši od porođaja (u Holandiji ste par sati posle već kod kuće, u SAD se očekuje što skoriji dolazak na posao), preko porodiljskog odsustva, do bebi servisa i raznih naknada i podrške države.

Danska se u poslednje vreme uzima kao primer demokratične podele plaćenog odsustva od godinu dana, jer su u njega uključene i tate. Finska vlada planira slične mere, pa su tako nordijske zemlje na glasu onih koje vrednuju očinstvo i majčinstvo gotovo podjednako. Međutim, da li je sve baš tako idealno? Kakva je naša strategija kada je porodica u pitanju - imamo li jasne zakonske i praktične mere? O tome pričamo na početku emisije.
U nastavku, bavimo se i drugim stvarima. Servisne informacije i naš reporter sa podacima o saobraćaju pomoći će mnogima u organizovanju dana, a „Kulturni vodič” je tu da predloži koje manifestacije širom Srbije možete da posetite. Tu su i muzičke teme kojima podsećamo na priče iza pesama, a proslavljamo i rođendane albuma, singlova i muzičara. Tu je i pola sata rezervisanih samo za numere iz Srbije i regiona. 

Voditelj: Kruna Pintarić
Reporter: Jovana Zec

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво