Letnja bašta

Koliko znamo o intelektualnoj svojini i patentiranju pronalazaka?

Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije ove godine obeležava 99 godina od osnivanja, a tim povodom naša gošća biće Mirjana Jelić, pomoćnica direktora Zavoda i koordinatorka takmičenja za dodelu nagrada Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO). Razgovaraćemo o ovom konkursu za industrijski dizajn, patentiranje nekog pronalaska i druga dela. Takođe, govorićemo i o tome šta su nadležnosti Zavoda, kada je važno njima se obratiti radi zaštite intelektualne svojine, i koja delatnost ili grupa ljudi su najugroženiji ako ova svoja prava ne ostvare.

U nastavku vam preporučujemo manifestacije širom Srbije koje možete da posetite danas, poput Festivala zimnice u Koceljevi koji je sigurno jedan od najmirisnijih događaja. Prisećamo se albuma „Monster” grupe R.E.M., muzike iz filma „Petparačke priče”, čestitamo rođendan Avril Lavinj, a očekuje vas i pola sata „domaćica” - muzike iz Srbije i regiona, noviteti sa svetskih top lista, naše redovne rubrike i aktuelne priče. 

Voditelj: Kruna Pintarić

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво