Letnja bašta

Da li međunarodni protesti za očuvanje životne sredine mogu da promene našu svest?

U toku je nedelja (20 - 27. 9.) posvećena globalnim protestima o klimi i klimatskim promenama. Nekoliko događaja - „Nedelja za budućnost” (Week For Future), „Petkom za budućnost” (Fridays For Future) i „Globalni štrajk za klimu” (Global Climate Strike) samo su neki od pokreta koji imaju za cilj skretanje pažnje javnosti na rapidno globalno zagrevanje, zagađenje, zagušenost planete plastikom i vidljive posledice klimatskih promena. Skretanje pažnje na alarmantnu situaciju u kojoj se planeta nalazi, inicijativa je Šveđanke Grete Tunberg. Ova tinejdžerka je pre godinu dana dospela u žižu javnosti kada je počela da se otvoreno obraća svetskim liderima, prekorava ih i upozorava na to koliko smo blizu tačke bez povratka, ukoliko ne promenimo navike. Greta je u međuvremenu nominovana za Nobelovu nagradu za mir, govorila je na samitu G8 i u Ujedinjenim nacijama.

U ovoj „Letnjoj bašti” postavljamo pitanje, da li se Srbija adekvatno pridružila ovim međunarodnim protestima i mogu li ljudske navike biti promenjene na ovaj način.

U nastavku emisije i drugačije teme. Pripremamo nove servisne informacije, Kulturni vodič, niz rubrika među kojima i specijal posvećen 50. rođendanu Dvestadvojke.
U „Vremenskim kapsulama” pominjemo „INXS” i „Tears For Fears”.

Voditelj Ružica Vrhovac

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво