Obrati pažnju!

Misli lokalno, deluj - slobodno; građanski aktivizam u Srbiji.

Organizacije takozvanog civilnog društva su četvrti, nevidljivi stub države koji pomaže u rešavanju problema i sprovođenju ideja, za koje zvanične institucije nemaju uvek para, vremena i/ili sluha. Jedna od takvih je i Nacionalna koalicija za decentralizaciju, koja savetuje, pruža pravnu, infrastrukturnu i drugu pomoć ljudima koji hoće da promene nešto u svojoj sredini. Tim povodom su napravili i konkurs za opštine u Srbiji na kom će nagrađivati aktivizam i ideje koje pomažu lokalnoj zajednici da ne zavisi od „Beograda - centra sveta”, da poboljša zakone i regulative, uz pošten i jasno vidljiv rad institucija. Naš sagovornik bio je koordinator ovog projekta, „Tvoje mesto u Srbiji”, Danijel Dašić. Čućete i kako se razne druge građanske inicijative zalažu za rešenje konkretnih, lokalnih ali i opštih problema u društvu.
Popodne nastavljamo uz još nekoliko tema. Pevač Robi Vilijams danas puni 45 godina, pa ovom muzičaru koji je prešao dug put od dečačkog benda do solo karijere posvećujemo rubriku „Vremenska kapsula”. Predlažemo i kulturne događaje u gradovima Srbije, a tu su i servisne informacije da lakše organizujete dan. O ideji Rusije da napravi eksperiment i bude potpuno van Interneta, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”. 

Voditelj: Ružica Vrhovac

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво