Povišen ton

Da li vam je poznato značenje reči pripuz? A dohodac? Možda domazet ili prizetko?

Ako nije, da prvo razjasnimo - domazet je zet koji živi u kući i na imanju ženine porodice. Mada bi ovo mogao da ostane i samo podatak bez ikakve vrednosne odrednice ipak najčešće nije. Zašto matrilokalan brak - pridruživanje muža ženinoj porodici - ima negativan predznak, da li je položaj domazeta neminovno u praksi nepovoljan, otkud Udruženja domazeta u Srbiji i sa kojim ciljem su osnovana? Koji su razlozi „prizećivanja" danas, da li mladi parovi žele da, ukoliko je moguće, izbegnu samo život u zajednici ili jednako ako ne i više, muškarci žele da izbegnu život kod ženinih i zašto deluje da je ova pojava u Srbiji bila i ostala problem?

11. festival Amadeus biće održan od 4. do 17. juna u Beogradu, okupiće veliki broj učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola Srbije a činiće ga revijalni koncerti na raznim lokacijama u Beogradu. O ovom festivalu, njegovim počecima i ciljevima govorimo u drugom satu emisije.

U rubrici „Datum, vreme, mesto" slušaćete priču o slikaru Petru Dobroviću a na današnji dan 1974. godine u Beogradu je otvorena i galerija koja nosi njegovo ime.

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво