Povišen ton

Reforma gimnazija

Mesec dana pred upis prvaka u reformisanu gimnaziju stručnoj i široj javnosti je još uvek nepoznat koncept reforme gimnazija. To je zaključak sa okruglog stola „Gimnazija za 21. vek" koji je organizovao Forum beogradskih gimnazija. Nastavni programi za prvi razred nisu u potpunosti usvojeni, stručna i šira javnost nije upoznata iz kojih udžbenika će učiti budući prvaci, nepoznato je kako će izgledati izborni programi/predmeti, a jedna od najvećih nedoumica je koncept opšte mature na kraju četvorogodišnjeg školovanja.

Učesnici okruglog stola saglasili su se da je potreban širi društveni dijalog ali pre svega da činjenice u vezi sa reformom budu svima poznate.

U „Povišenom tonu" slušamo šta o reformi gimnazija znaju i imaju da kažu dr Muamer Zukorlić, predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, dr Aleksandar Baucal, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu, dr Oliver Tošković, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu, dr Slobodan Antonić, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu i Mladen Šarčević, ministar prosvete koji nije bio na ovom skupu ali je za 202-ku govorio o ovoj temi.

U drugom satu govorićemo o Ring Ring festivalu koji će biti održan od 14. do 20. maja. Na današnji dan 1925. godine je rođen Branko Radičević, pesnik, romansijer, pripovedač, novinar i njemu posvećujemo rubriku „Datum, vreme, mesto".

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić. 

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво