Ars, Artifex

Glumačke svečanosti, izložba o Kir Janji i knjiga o Biserki

Danas počinju 23. Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović” u Požarevcu. U takmičarski program uvršteno je pet predstava profesionalnih pozorišta iz Beograda, Novog Sada i Sombora u kojima će se pojaviti brojni poznati glumci, o čemu izveštava Marina Zec.

U Muzeju pozorišne umetnosti Srbije juče je otvorena izložba pod nazivom „Kir Janja na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu”, autorke Biljane Ostojić. U pitanju je izložbeno i kataloško predstavljanje komada koji je u poslednjih 25 godina imao 234 izvođenja sa oko 85.000 gledalaca, o čemu su govorili Predrag Ejdus, Nada Blam, Geroslav Zarić i autorka.

Svetlana Mladenović razgovarala je sa Lukašom Manjčikom, poljskim književnikom, scenaristom i kulturnim radnikom koji je ovih dana u Beogradu. On je predstavio prvu knjigu u Poljskoj čiji je glavni junak prevodilac a naziv dela je „Biserka”. Naime, Manjčika je, kao i brojne druge pisce iz Poljske na srpski prevela Biserka Rajčić, a on je u svojoj zemlji odlučio da objavi knjigu o njoj.

Kroz emisiju vodi Petar Protić.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво