Vizija

Čurug – 20 godina najveće arheološke ekspedicije u Vojvodini

Izložba „Čurug na udaru imperija - 20 godina arheološke ekspedicije” autora Stanka Trifunovića, muzejskog savetnika-arheologa, u Muzeju Vojvodine, predstavlja rezultate najvećeg arheološkog istraživanja u Vojvodini u poslednjih pola veka.

Istraživanje je lokalitet Stari vinogradi u Čurugu, koji je bio gotovo nepoznat, pozicioniralo u značajan pojam u bogatoj srpskoj arheologiji. Osnovna ideja autora izložbe Stanka Trifunovića je da posetiocu što vernije dočara svakodnevni život minulih epoha, od mlađeg gvozdenog doba do kraja turske vlasti - od dečje kolevke, preko zanata i ratovanja, do odnosa prema mrtvima i religije.

Arheolozi su dugogodišnjim sistematskim iskopavanjem otkrili i prepoznali tragove burnih događaja koji su oblikovali budućnost ovog dela Evrope, kaže pored ostalog za „Viziju” Stanko Trifunović.

Dok Slađana Velendečić, kustos i šefica Odeljenja za pedagoški rad Muzeja Vojvodine, objašnjava da je izložba realizovana savremnim tehničkim sredstvima, novim tehnologijama u formi kompjuterske animacije i proširene stvarnosti, što joj daje poseban kvalitet.

Autorka prologa je Lana Nikolić.
Emisiju uređuje i vodi mr Ljubica Krminac.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво