Svaštara

Sandra Perović, urednica RTS-a, pred odlazak u Berlin gde će biti član međunarodnog žirija prestižnog filmskog festivala – biće gost u 202 povoda.

Urednica i filmska kritičarka Radio-televizije Srbije Sandra Perović, izabrana je nedavno za člana Međunarodnog žirija kritike FIPRESCI koji će ocenjivati filmove na predstojećem 68. Filmskom festivalu u Berlinu. Do sada je učestvovala u radu žirija tog prestižnog udruženja i na Kanskom (2005) i Venecijanskom festivalu (2006). Sandra Perović je tokom karijere snimila više od 200 ekskluzivnih intervjua sa najznačajnijim svetskim imenima u oblasti filmske umetnosti - oskarovcima, glumačkim zvezdama i eminentnim rediteljima.

Ne samo u svetu filmske industrije, čini se da je danas konkurencija na svim poljima jača nego što je bila ranije. Kako podnosimo konkurenciju zavisi od toga šta nam je polazna tačka i koliko mislimo da sami vredimo u svojim očima. Više u rubrici „Moda 202” koleginica Olivera Perić.

Ljiljana Otašević je vizuelna umetnica koja se bavi skulpturom. Živi u Kanadi, gde je nekoliko puta pobeđivala na konkursima za uređenje prostora. Dve njene skulpture „Krešendo" (Nadolazeći talas) i „Mobius" (Petlja) krase ulice Berlingtona i Toronta. Takođe, pobednica je konkursa Muzeja za dizajn u Torontu, gde je njeno delo „Četiri klupe" trajno izloženo na Union stanici u Torontu. Jednim od svojih najvećih uspeha smatra učešće na izložbi „Idioritmik" u Kini, gde je gostovala na poziv renomirane kanadske umetnice. O svemu tome opširnije Ljiljana Otašević govori u rubrici „Gospodo, ambasador Srbije'', koju je pripremila Slađana Savić.

Na jednoj crkvi u Šapcu montirana je kamera koja registruje svaki ulazak u hram, a broj posetilaca prikazuje se na velikom displeju ispred ulaza. Onda je došlo do polemike: da li treba vernike prebrojavati? Možda je ovo potreba vremena, da i sveštenici imaju svoje rejting liste i da se rangira duhovna rentabilnost hrama, a ni svecima nije mrsko da se zna na čiji je dan bilo najviše poseta. Lajk je svakom mio, od koga god bio... Više o ovoj temi, kao i o drugim događajima iz stvarnosti koja nas okružuje, Dragutin Rokvić u satiričnoj rubrici „Kvaka 202”.

Zelenu oazu iza stambene zgrade u Zaplanjskoj ulici na opštini Voždovac uzurpirali su vlasnici sa svojim ljubimcima. Stanarima višespratnice problem predstavlja i parking koji se nalazi ispred zgrade. Da li se nazire rešenje za njihov problem i koje bi bilo najadekvatnije proveriće naša reporterka Vanja Savić.

Najavićemo i tradicionalnu lovno-turističku manifestaciju „Zlatna rajačka lisica”. Organizatori su lovačko udruženje „Rajac” iz Ljiga i Turistička organizacija opštine Ljig, a na manifestaciji će učestvovati veliki broj lovaca iz zemlje i regiona. Cilj je razvijanje lovačkog duha, takmičenje, kao i popularizacija lova i lovačkog druženja.

Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво