Ars, Artifex

Program FEST-a, izložbe grafita i crteža

46. FEST počinje 23. februara i, kao što tradicija duga četiri decenije nalaže, prikazaće sve ono najvrednije iz svetske i domaće kinematografije. Poznato je da će jedan od najzapaženijih filmova protekle godine „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju”, reditelja i scenariste Martina Mekdone otvoriti ovogodišnji FEST, ali to je samo jedna zanimljivost od mnogobrojnih - o čemu nas upoznaje Jelena Knežević.

Sutra će u Francuskom institutu u Beogradu biće organizovano veče posvećeno grafitima. Publika će tokom večeri imati priliku da se upozna sa svojevrsnim bukvarom beogradskog street arta - „Street art Belgrade" autora Aleksandra Đorđevića, a sve to uz praćenje procesa nastanka grafiti dela iz kista odnosno spreja beogradske umetnice TKV a detalje saznajemo od Petra Protića.

Izložba crteža Daniele Gavrilović koju predstavlja Umetnička organizacija Linija nedavno je otvorena u Art galeriji Gastro bara. Reč je o radovima na kojima dominira crno beli kontrast, a beleže jedinstvenu vezu između majke i ćerke, o čemu govori autorka sa kojom je razgovarala Lana Nikolić.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво