Читај ми!

Emisija o radiju i radiofonskom stvaralaštvu

Gost emisije Nevidljivi ljudi je Dimitri Pjer Udovički, prvenstveno filmski, ali i pozorišni i radio-reditelj.

U svet radiofonije je i ušao tiho, iz filma, ali nekoliko žanrovski različitih ostvarenja realizovanih u serijama Dramskog programa Radio Beograda svedoče o tome da je reč o autoru istančanog senzibiliteta za zvučni medij.

Dimitri će govoriti o izazovima radio-izraza, o ostvarenjima u oblasti apstraktnog oblika radiofonije u „Radionici zvuka", o pariskim susretima i snimanjima ispovedno-biografskih i nadasve prijateljskih intervjua sa Vladimirom Veličkovićem i Ljubom Popovićem, o iskustvima koja je dobio od Nikite Mihalkova i Andreja Končalovskog, o saradnji sa ton-majstorima i dizajnerima zvuka na filmu i u radiju, o razmišljanju zvukom i o zvuku...

U redovnoj rubrici „Kutija za pamćenje", emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa kompozitorom i dirigentom, akademikom Oskarom Danonom, profesorom Muzičke akademije u Beogradu i direktorom Opere i Baleta Narodnog pozorišta. Zanimljivo, pod upravom Oskara Danona održan je prvi posleratni koncert Beogradske filharmonije 7. novembra 1944, samo 18 dana posle oslobođenja. Ovi razgovori vođeni su za ciklus emisija Gost Drugog programa 1976. godine.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво