Читај ми!

Mina Đurić

Gošća Kluba 2 je je Mina Đurić, docentkinja srpske književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.

 

Mina Đurić (1987, Beograd), bavi se komparativnim, interdisciplinarnim i intermedijalnim izučavanjima srpske književnosti 20. i 21. veka u kontekstu svetske književnosti, književnom hermeneutikom, književnom teorijom i srodnim dispciplinama. Kao plod takvih interesovanja objavljena je njena studija Transmuzikalizacija teksta: Muzika srpske modernističke književnosti.

U Klubu 2 čućemo kakav je to spoj muzike i književnosti kada je reč o poeziji (V. Ilić, Šantić, Dučić, Rakić, Dis, Nastasijević i dr.), ali i kritici i esejistici (Bogdan Popović, Skerlić, Isidora Sekulić, Vinaver), te zašto je muzika važna u njihovom stvaralaštvu.

Kao članica mnogih književnih društava u zemlji i inostranstvu, učesnica naučnih skupova i gostujući predavač, Mina Đurić profesionalno je boravila u Mađarskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Bosni i Hrecegovini, nedavno u Francuskoj, a uskoro odlazi u Italiju.

Tamo će učestvovati na 15. konferenciji Italijanske fondacije Džejmsa Džojsa, pisca čiju je stvaralačku recepciju u okvirima srpske proze 20.veka istraživala u svojoj doktorskoj tezi. Koliko su pomenuta putovanja Mini Đurić značajna, a kakav je njihov značaj za našu kulturu biće takođe naša današnja tema.

Uređuje i vodi Sonja Milovanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво