Читај ми!

Ekološki magazin

Zlatna mast

 

 

Sakupljači sekundarnih sirovina pale kablove i prodaju bakar. Istina, paljeni bakar ima nešto nižu cenu, ali zato nema nikakvih troškova. To rade na otvorenom, na stotinama lokacija širom Srbije, izazivajući bes građana, a ne shvatajući da najviše truju sebe. Moguće rešenje su mašine za reciklažu dostupne sakupljačima, ali i stroga zabrana otkupljivanja paljenog bakra. Održana je panel diskusija na kojoj su prvi put bili predstavnici svih strana zainteresovanih za ovu temu.

Kamenolom Gradina mogao bi da bude otvoren na petnaest metara od prvih kuća u selu Kosjerić. To, naravno, nije po zakonu, ali nije ni prepreka. Protesti meštana prigušuju se tužbama, sračunatim na iscrpljivanje - vremensko, a posebno finansijsko.

U Galeriji Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu otvorena je izložba Hilandarski medicinski kodeks i srpska srednjovekovna medicina. Kodeks je jedinstven zbornik sačuvanih medicinskih i farmakoloških spisa, prvo pisano delo koje sadrži botaničku terminologiju, od velikog značaja ne samo za srpsku, već i za evropsku baštinu.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво