Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

U emisiji „Kulturni krugovi" izveštavamo sa svečanog uručenja NIN-ove nagrade za Roman godine Danici Vukićević. Podsetimo, NIN-ov žiri kritike najboljom je proglasio njenu knjigu „Unutrašnje more".

Predstavićemo i program Muzeja savremene umetnosti Beograd koji je ova institucija kulture planirala tokom 2023. godine.  

Najavićemo otvaranje izložbe „Arhikultura" profesora Borisa Podreke u Muzeju primenjene umetnosti. Arhitekta, antropolog, kritičar i profesor, beogradskoj publici se obraća izložbenom postavkom čija je okosnica arhitektura, ali, pored arhitektonskih rešenja sa skorašnje Bečke izložbe, kuriozitet postavke biće predmeti primenjene umetnosti, dok će se publika prvi put upoznati sa profesorom Podrekom kao slikarem.

Biće reči i o izložbi „Rukopisna srednjovekovna baština Brankovića" koja je u Muzeju u Smederevu otvorena u okviru 34. Smedervskih svetosavskih svečanosti. Prikazani su najznačajniji rukopisi dinastije Branković, predstavljeni na dizajniranim printovima. Pored njih izložene su i replike Esfigmenske povelje Zdenke Živković i replike rukopisa koje je izradila Ljupka Vasiljev, kao i grafika sa predstavama sremskih svetih Brankovića iz 18. veka.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво