Читај ми!

Film „Vrba" u Dvorani kulturnog centra i Bruno Tarijer

Emisija o sedmoj umetnosti

U toku je novogodišnji program najgledanijih filmova u Dvorani kulturnog centra Beograda, u okviru kog će danas na programu biti film „Paralelne majke" Pedra Almodovara i film „Vrba" Milča Mančevskog.

Zato ćemo se u današnjoj emisiji podsetiti razgovora sa Milčom Mančevskim, koji je pre nekoliko meseci bio gost DKC-a i učestvovao u razgovoru sa publikom povodom ovog filma. Tri gorke priče, jedna srednjovekovna, dve savremene, ogledalo i suprotnost jedna drugoj, istražuju teme ljubavi, poverenja i majčinstva. U filmu koji je koprodukcija Severne Makedonije, Mađarske, Belgije i Albanije, posebno se ističu sjajne glumice Sara Klimoska, Natalija Teodosieva i Kamka Tocinovski. Mančevski je govorio o ovom filmu, o idejama, umetnosti, prvim filmskim sećanjima, načinu rada, o radu sa glumcima i umetnicima koje ceni i voli.

U drugom delu emisije čućemo poznatog francuskog inženjera zvuka Bruna Tarijera, koji je u okviru Francusko-srpskih filmskih susreta posetio Beograd i tom prilikom govorio o svojoj saradnji sa rediteljima među kojima su Lik Beson, Ašgar Farhadi, Emir Kusturica, Srdan Golubović...

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво