Читај ми!

Pregled muzičke nedelje

U današnjoj emisiji Ars sonora možete slušati osvrte na koncerte održane u okviru festivala BUNT, Meta World i Basomanija, kao i na redovni nastup Beogradske filharmonije.

 

Jubilarno, deseto izdanje festivala Beogradske umetničke nove teritorije biće održano od 15. do 28. decembra, a ove godine će festival ‒ pod sloganom „I dalje sa vama!" ‒ predstaviti širok raspon repertoarskih i izvođačkih izazova. U emisiji beležimo koncert sa otvaranja BUNT-a, na kojem je nastupila gošća iz Kine ‒ sopran Vandže Džang, uz saradnju pijaniste Dejana Sinadinovića. Festival savremene muzike Meta World organizovao je ansambl „Metamorfozis", koncerti su održavani od 11. do 15. decembra u Legatu J. Slavenskog i sali bioskopa „Balkan", a za emisiju smo odabrali autorske večeri kompozitora Draška Adžića i Lazara Đorđevića, kao i veče obeležavanja 25 godina od smrti kompozitora Vojina Komadine.

Sa tradicionalnog festivala Basomanija, koji se održava 31. put, beležimo koncerte kontrabasista Stevana Jovanovića i Rika Stotejna. Konačno, osvrnućemo se i na redovni koncert Beogradske filharmonije, koja je pod upravom Gabrijela Felca svirala simfonije Roberta Šumana i Antona Bruknera.

Urednica je Gorica Pilipović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво