Читај ми!

Nobelove nagrade i pomračenje Sunca

U Stokholmu su svečano dodeljene ovogodišnje Nobelove nagrade, a u Beogradu su na čak pet lokacija u toku izložbe kojima se ističe značaj ovogodišnjih nagrada.

 

Izložbe je moguće posetiti na Ekonomskom, Filološkom, Biološkom i Fizičkom fakultetu, kao i na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Organizaciju izložbi je koordinirao Alumni Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a ideju koja stoji iza organizacije ovih izložbi predstaviće nam i Branko Vuksan, predsednik Alumni kluba Filološkog fakulteta. Razgovaraćemo i o značaju univerzitetskih alumni organizacija, kao i o mogućnostima za intenzivniju saradnju među fakultetima u sklopu Univerziteta u Beogradu.

U nastavku emisije emitovaćemo razgovor sa profesorom Vladimirom Jankovićem, sa Univerziteta u Mančesteru, posvećen njegovom interesantnom istraživanju reakcije društva u Srbiji na pomračenje Sunca 1999. godine.

U redovnoj rubrici, prof. dr Momčilo B. Đorđević donosi zanimljivosti iz sveta medicine.

Autor emisije: Tomica Mišljenović

 

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво