Читај ми!

Izbor iz programa Radio Beograda 2

U nedeljnom izboru iz programa Radio Beograda 2 za vas izdvajamo delove iz emisija: Klub 2, Vreme muzike, Portret, a najavićemo i naš tradicionalni, ove godine jubilarni, ciklus POEZIJA UŽIVO! u okviru koga nas ove subote očekuje veče Đorđa Matića.

Protekle nedelje smo emitovali "Portret" Nebojše Romčevića, profesora na Fakultetu dramskih umetnosti, istaknutog scenariste, dramaturga i teatrologa, razgovarali smo i sa rediteljem i profesorom Egonom Savinom koji nam je, između ostalog, govorio o smislu pozorišta, važnosti tradicije, angažmanu i objektivnosti. Naš sagovorinik je bio i laureat „Zlatnog pečata" Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos kinematografiji, jedna od najupečatljivijih ličnosti slovenačkog i jugoslovenskog filma, reditelj i direktor fotografije Karpo Aćimović Godina. "Enciklopedija vojvođanske zabavne i pop muzike" - nova je knjiga Bogomira Bogice Mijatovića sa kojim smo razgovarali o Radio Novom Sadu, muzici i mladosti. Naš gost je bio i violista Saša Mirković koji je za naš program, osim o aktuelnim koncertima, govorio i o važnosti ukazivanja na mlade kompozitore, današnjoj situaciji u muzici, bitnim momentima u karijeri.

Pored toga što izdvajamo delove iz prošlonedeljnog programa, najavićemo i neke od emisija koje ćete čuti na Radio Beogradu 2.

Emisiju priprema i vodi: Jovana Milovančević

Вечити Други

Autor:
Соња Тодоровић Шегрт, Аријана Хандан

У емисији „Вечити други“ слушаоци ће моћи да чују избор најзанимљивијих садржаја емитованих на програму Радио Београда 2 током претходне и најаву онога што ће бити на програму идуће седмице. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво