Читај ми!

Vladimir Janković

U današnjoj epizodi razgovaraćemo sa prof. Vladimirom Jankovićem sa Univerziteta u Mančesteru.

Profesor Janković je završio osnovne studije meterologije na Univerzitetu u Beogradu, a doktorat iz istorije i filozofije nauke stekao je na Univerzitetu Notr Dam. Posvećen je problematici naučne komunikacije, kao i odnosu nauke i društva, prvenstveno u oblastima meteorologije, klimatskih promena i medicine. Trenutno je predsednik grupe za istoriju meteorologije Kraljevskog meteorološkog društva.

Profesor Janković je održao jedno od uvodnih predavanja na konferenciji o otvorenoj nauci i naučnoj komunikaciji koju je organizovao Centar za promociju nauke 24. i 25. novembra u Beogradu, a njegov kratak boravak u Beogradu iskoristili smo da razgovaramo o izazovima naučne komunikacije u savremenom društvu, prvenstveno na primerima klimatskih promena i pandemije kovid 19.

U redovnoj rubrici, prof. dr Momčilo B. Đorđević donosi zanimljivosti iz sveta medicine.

Autor emisije: Tomica Mišljenović

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво