Читај ми!

Pregled muzičke nedelje

Za današnje izdanje emisije Ars sonora Muzička redakcija RB2 pratila je nekoliko koncerata u Beogradu i promociju jednog kompakt-diska.

Čućemo kako su protekli koncerti čuvenog gitariste Ala di Meole, Divne Ljubojević i ansambla „Melodi", te Beogradske filharmonije. U Etnografskom muzeju predstavljen je kompakt-disk „Od zlata jabuka - Svirala u muzičkoj tradiciji Srbije", u izdanju PGP RTS-a i Radio Beograda 2. Urednica je Gorica Pilipović.

Al di Meola, koji je nastupio 24. novembra u MTS dvorani, legendarno je ime gitarističke muzike u oblasti fuzije žanrova i muzike sveta.

Iste večeri u dvorani Kolarčeve zadužbine Divna Ljubojević i njen ansambl „Melodi" obeležili su tri decenije postojanja, a gosti na njihovom koncertu bili su članovi muškog vokalnog ansambla „Sv. Jefrem" iz Budimpešte, koji od 2002. godine na svom repertoaru neguje grčku, rusku i mađarsku vizantijsku muziku, pod rukovodstvom osnivača i dirigenta Tamaša Bubna.

Narednog dana, Beogradska filharmonija održala je svoj redovni koncert, a pod naslovom „Barselona" izvedena su dela inspirisana španskim melosom. Gost Filharmonije bio je mladi ruski pijanista Andrej Gugnjin.

Na kompakt-disku „Od zlata jabuka - Svirala u muzičkoj tradiciji Srbije" zabeleženi su snimci narodnih umetnika, dobitnika nagrade za najizvornije muziciranje „Od zlata jabuka" na Saboru frulaša u Prislonici.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво