Читај ми!

Festival autorskog filma i festival „Paralelne vizije”

Srđan Vučinić i Valentina Macura

Festival autorskog filma (FAF) biće održan od 25. novembra do 2. decembra u Beogradu. Selekcija ovog prestižnog i omiljenog festivala, koji ove godine slavi svoje 28. izdanje, publici će predstaviti najbolja savremena, umetnička filmska ostvarenja.

FAF će u petak 25. novembra otvoriti film „Duhovi ostrva" autora Martina Mekdone, poznatog po Oskarom nagrađenom ostvarenju „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju". O tome koji su još filmovi deo festivala, šta očekuje od festivala i šta su njegove lične i kritičarske preporuke, otkriće nam naš gost Srđan Vučinić, umetnički direktor Festivala autorskog filma.

Šesti festival muzičkog filma „Paralelne vizije" počinje u četvrtak 17. novembra, od 19 sati, u velikoj sali Jugoslovenske kinoteke, projekcijom najnovijeg dokumentarca o Lenardu Koenu pod nazivom „Aleluja". Prva četiri dana program se odvija u Kinoteci, a zatim se od ponedeljka 21. novembra seli u Art bioskop Kolarac. Osim filma o Koenu, publika će biti u prilici da vidi i filmove o Bitlsima u Indiji, o King Krimsonu, Lidiji Linč, Trojan Records, Bilu Vajmanu, o kultnim rok i džez lokalitetima, o veselim i uzbudljivim, kao i o mračnim stranama rokenrola. Gošća Filmorame danas je Valentina Macura, osnivačica festivala.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво