Читај ми!

Čedomir Vasić

Umetnik, profesor emeritus Univerziteta umetnosti u Beogradu, prof. Čedomir Vasić se još 1975. školujući na Kalifornijskom univerzitetu, upoznavao sa kompjuterskom umetnošću, u klasi prof. Džona Vitnija.

Sa izlaganjem umetničkih dela Vasić je počeo 1969. godine i do danas je izlagao na brojnim izložbama u Srbiji i inostranstvu, a za svoj rad dobio značajna priznanja. Povoda za razgovor sa ovim izuzetnim stvaraocem i čovekom uvek ima mnogo, ali da izdvojimo dva - u pripremi je knjiga o Aleksandru Luju Todoroviću, za koju prof. Vasić piše tekst/prilog o njihovom druženju koje je bilo povezano i sa razvojem tehnologije i sumiranje digitalnog aspekta stvaralaštva - 45 godina nakon rada Američka traka (1977-2022).

Za Radio Beograd 2 Čedomir Vasić je govorio o prvoj kompjuterskoj instalaciji kod nas, koju je izlagao u Narodnom muzeju 1994.godine i o kompjuterskom „čišćenju" čuvene slike Seoba Srba, o interaktivnom sajtu koji su umetnici pokrenuli za vreme bombardovanja 1999.godine, tehnologijama i kreativnosti, o umetnosti i nauci, o nama - u svetu ekrana i mreža...

Emisiju uređuje i vodi Tamara Vučenović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво