Читај ми!

Javorka Đurić

Javorka Đurić nedavno je objavila svoju prvu knjigu ilustracija „Šta ako sve ovo nije stvarno?"

Knjiga broji osamdesetak Javorkinih ilustracija u kojima ona oslikava svoj unutrašnji svet, misli i osećanja. Od 2020. godine, pod umetničkim imenom Maple things, ova mlada autorka svoje radove počinje da objavljuje na Instagram stranici. Uz podršku izdavačke kuće Kontrast, Javorka je svoje ilustracije objedinila u knjigu koju čine njeni radovi iz različitih faza stvaranja, pa je pred čitaocima ova lepa knjiga.

„Direktan prevod naziva mog Instagram profila je Javorkine stvari i očekivala sam da će one ostati samo moje, ali je u kratkom roku stranica dobila značajan broj pratilaca koji su se poistovetili sa njenim sadržajem i temama socijalne anksioznosti, usamljenosti, straha. Svi smo se nalazili na istom mestu, na internetu, i svi smo bili zajedno u nečemu nepoznatom, povezani u brizi. Osećanje da nismo sami nam je pomoglo svima, makar i na kratko. Barem meni jeste", kaže Javorka Đurić, ilustratorka i autorka knjige o kojoj ćemo govoriti u današnjoj emisiji.

Osim o ovoj knjizi, u Klubu 2 Javorka Đurić će govoriti o svojim inspiracijama, opremanju i ilustrovanju drugih knjiga različitih autora, o položaju ilustratora, o slanju jasnih poruka i prepoznavanju, intimnosti i ogoljavanju, kao i o planovima za budućnost.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво