Читај ми!

Propast lokalnih televizija

Lokalni mediji polako, ali sigurno nestaju.

 

Sve što je u Beogradu problematično, na lokalnom nivou je višestruko gore. Pritisci sa kojima se novinari „na lokalu" sreću mnogo su veći, projektno sufinansiranje nije dovoljno, a privatizacija je u mnogim slučajevima pogubna.

Glavne informacije građani dobijaju od medija sa nacionalnim frekvencijama, ali lokalni mediji bi trebalo da to dalje kristališu i prilagođavaju građanima okruga. Vesti o izložbama, predstavama, koncertima, događanjima u malim gradovima prenose se kao u davna vremena - govorkanjima.

Preko potrebne lokalne televizije na ivici su opstanka. Mogu li se one spasiti? Sa čime se suočavaju lokalni mediji? Koji su mehanizmi pritisaka na njih i koji gradovi u Srbiji najviše trpe izostanak lokalnog informisanja?

O tome u emisiji Rečeno i prećutano govore prof. dr Aleksandra Krstić, profesorka televizijskog novinarstva na Fakultetu političkih nauka i Tamara Filipović Stevanović, generalna sekretarka Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Čućemo i priču Tihomira Pavlovića, dugogodišnjeg novinara nekadašnje Radio televizije Zaječar.

Uređuje i vodi Arijana Handan.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво