Читај ми!

Dragana Grbić

Gošća Kluba 2 je Dragana Grbić.

 


Dragana Grbić docentkinja i lektorka je na Institutu za slavistiku Univerzitetu u Kelnu. Prethodno je predavala na Seminaru za slavistiku Martin Luter Univerziteta u Haleu-Vitenbergu. Ima dvojni doktorakt, koji je ocenjen najvišom ocenom (summa cum laude), i za koji je dobila povelju Martin-Luter Univerziteta.

Kako se studenti slavistike na nemačkim univerzitetima upoznaju sa srpskim jezikom, književnošću u kulturom, kakav je položaj naših lektorata i šta sve obuhvata rad naših tamošnjih predavača da bi se jedna kultura približila drugoj, na osnovu svog dugogodišnjeg predavačkog iskustva u Klubu 2 govori nam naša gošća.
Uža naučna interesovanja Dragana Grbić vezuje za evropsko prosvetiteljstvo, posebno Dositeja Obradovića. Čućemo zašto je Dositej i danas aktuelnan mislilac, književnik i prosvetitelj.
U okviru međunarodnog master programa "Kulturna i intelektualna istorija između istoka i zapada" Dragana je strane slaviste upoznala sa našom kulturom i kolektivnim pamćenjem i neposredno - dovela ih je u Beograd, Kragujevac i na Kosmaj, i ta iskustva podeliće sa nama danas...

Uređuje i vodi Sonja Milovanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво